Affordable Access

An incentive to wander: The case of the Leyweg

Authors
  • Naaktgeboren, Daphne (author)
Publication Date
Jan 15, 2024
Source
TU Delft Repository
Keywords
Language
English
License
Unknown
External links

Abstract

In the Netherlands, shopping centres are abunĀ¬dant. Whether they are large-scale malls or small neighbourhood centres, they are woven into the fabric of Dutch society. But recently and in the future many malls will be facing the prospect of vacancy. A response therefore is needed. This design was created for the Leyweg in the Hague, and exemplary neighbourhood mall of the Netherlands. The design is focused on the social sustainability of a mall, a future proof design that could be applied to the many small scale shopping malls in the Netherlands. It is designed as a centre in the neighbourhood for people to come together, to meet each other, not solely as an incentive to seduce people to buy as much as possible. By bringing multiple functions in the mix, such as dance, study, work and community spaces, the mall becomes an centre point for the vicinity and attracts a large, diverse audience. It is made for people to just simply be there, to explore, to bring an incentive to wander. / Architecture, Urbanism and Building Sciences | Heritage & Architecture

Report this publication

Statistics

Seen <100 times